Solum vloeren

Geen hout, maar toch de de uitstraling van een mooie natuurlijke houtnerf.

Lees meer...
€98,80 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
 
 
 

Producten & specificaties

100% houtvrij, maar leggen de natuurlijke schoonheid en charme van hout vast zonder de nadelen. De Solumvloeren zijn gegoten uit prime eiken monsters, en zijn daardoor een betere kopie dan de planken van een machine zoals andere composieten. Elk bord is met de hand bewerkt, maar met de details van natuurlijke hout met minimale herhaling en kan worden bewerkt als hout. De structuur en het veerkrachtig oppervlak van de Lastane ™ toplaag maakt de Solumvloer uniek met goede anti-slip eigenschappen. Dankzij haar niet poreuze toplaag kunnen algen zich niet afzetten waardoor er weinig onderhoud nodig is . Het is een zeer stabiel samengesteld en afgewerkt product dat kleur en weer bestendig is, geproduceerd en afgewerkt met de hoogste normen. Leverbaar in twee soorten  Oud Eiken en Eiken.

 
 

Het Milieu

5971253-gezaagd-boomSolumvloeren maakt gebruik van een mix van gerecycleerd materiaal dat bestaat uit moeilijk te gebruiken afval, de vervaardiging van Solumvloeren helpt bij het behoud van de aarde door middel van vermindering van de afvalberg en helpt tegen kappen van de oudere hardhouten bossen.

De meest belangrijke factor in de milieu impact van een product is zijn ware ‘life cyclus’ kosten, of de vraag op onze natuurlijke hulpbronnen. De feiten melden dat 180 miljoen hectare bos verloren zijn gegaan in de afgelopen 15 jaar. Er is echter geen enkele boom gekapt om Solumvloeren te produceren. De polyurethaan die gebruikt wordt in de productie van Solumvloeren  biedt een hoge duurzaamheid en lange levensduur, in combinatie met een lage energie-proces in termen van vervaardiging. Thermoplasten gebruik meestal maximaal 7 keer de energie om een plank van een KG te produceren.

 
 

uw vragen beantwoord ...

Wat voor bevestigingen moeten worden gebruikt om Solumvloeren te bevestigen?
Na uitgebreide proeven leveren en raden wij aan ‘Durafix’ zelfborende RVS schroeven te
gebruiken. Er hoeft niet voorgeboord of verzonken te worden bij de solumvloeren door de unieke Lastane ® toplaag die zichzelf sluiten waardoor er minimaal iets zien is van de schroef.

 

Wat is de garantie van de solumvloeren?
Solumvloeren hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar tegen rotten, splijten, werking en
verkleuring.

 

Waarom zijn Solumvloeren vrijwel onderhoudsvrij?
De Lastane ®toplaag van de Solumvloeren is vervaardigd uit een niet poreusmateriaal,die bestand is tegen vlekken en groei van algen. Gebruik geen vorm van chemische stoffen, schurende reinigingsmiddelen, oplosmiddelen, wax, olie of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen op de Solumvloeren. Deze kunnen schade aan de planken brengen. Maak de Solumvloeren niet schoon met een hogedrukspuit die kan schade aan toplaag veroorzaken. Doordat de structuur van het oppervlak niet poreus is, kan het vuil eenvoudig verwijderd worden met borstel en zeepsop of een bezem.

 

Welke tussenafstand raden jullie aan?
Zorg voor een stabiele ondergrond. Voor normaal thuisgebruik wordt aanbevolen de hartafstand van de balken voor de onderbouw op 400 mm. te leggen. Voor commerciële of openbare
gebruik wordt een hart op hartafstand van 300 mm. aanbevolen. Een minimum van 3 balken zijn vereist voor elke gezaagde plank. Voor het bevestigen van een vloer in 45° wordt een hart afstand van 300 mm. aanbevolen, 240 mm. voor commerciël of openbaar gebruik. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de handleiding.

 

Zijn alle Solumvloeren anti-slip?
Ja, in overeenstemming met BS79.76 antislip testen scoort Solumvloeren hoog zelfs in
natte omstandigheden.

 

Hoe komt het dat er na een regenbui bolletjes op de planken blijven liggen?
Vanaf de fabriek zit er op de planken een olielaag van de produktie. De eerste tijd naar het
leggen van de vloer zal het regenwater in bolletjes samen trekken. Dit is normaal en zal na
enige tijd verdwijnen.

 

Hoe kan ik de randen afwerken?
Wij raden aan de randen en opstappen te voorzien van een staprand met een afwerkplank voor bescherming van de uiteinde en zijkanten van een terras tegen overmatige slijtage. De staprand is leverbaar in een afgeronde of geribbelde rand. Beide zijn verkrijgbaar in een vaste of flexibele uitvoering. De flexibele uitvoering kan worden gebogen tot een diameter van 3 meter. 
De randen en afwerkplanken moeten echter wel minimaal op kamer temperatuur zijn voordat men de rand of afwerkplank probeert te buigen en tegelijkertijd vast zet om de 300 mm (max.) met een schroef voor een stevige bevestiging. 
Zorg voor een ondersteuning van minimaal 25 mm van de staprand.

 

Zijn Solumvloeren kleurvast en UV-bestendig?
Diverse verkleuring tests hebben aangetoond dat Solumvloeren stabiel zijn en er na verloop van tijd geen bijwerkingen worden verwacht bij gebruik onder normale omstandigheden. Alle kleuren zijn zorgvuldig gekozen en met de hand afgewerkt,wat Solumvloeren levenslang een natuurlijke effect geeft.Het behoud zijn kleur vele malen langer dan houten vloeren en de meeste
composieten.

 

Hebben jullie ook verkoop punten?
We hebben een landelijk netwerk van hoveniers en aannemers die het werk kunnen voltooien voor u.

 

Hoe zit het met de winter sneeuw en ijs?
Een lichte toepassing van keukenzout kan worden gebruikt om uw vloer ijsvrij te maken, de roestvrijstalen schroeven zijn hiervoor geschikt.Steenzout is zeer schurend. Een voorjaars schoonmaak van water en zeep met een zachte bezem is aan te bevelen wanneer de winter voorbij is.

 

Kan ik een monster van de planken aanvragen?
Ja, gewoon ons contacformulier

 

Kunnen de planken ook worden gebruikt voor andere toepassingen?
Solumvloeren zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt om niet alleen mooie vlonder en terrassen te creëren, maar balkons, daktuinen,promenades, plantenbakken, bruggen, stoelen, trappen, en nog veel meer.

 

Kan Solumvloeren gezaagd worden zoals hout?
Het zagen van de Solum planken kan met een scherpe houtzaag en met een bijpassende verf op kleur worden afgewerkt. Gebruik altijd een stofmasker en draag handschoenen wanneer u de planken zaagt, vermijd inademen. Wij adviseren de gezaagde kant altijd tegen een muur te
plaatsen of op een andere minder zichtbare plaats. Ons advies is om opstappen en randen uit
te voeren met een staprand om slijtage van de rand van een plank te voorkomen.

 

De richtprijs per m2 is 160 euro per m2 , maar dat is natuurlijk per project verschillend.

Voordeel van gebruik kunststof onderleggers is dat ze niet weg rotten, je hoeft ze bij bevestiging planken niet voor te boren waardoor verwerking sneller gaat en ongeveer net zo duur als hardhout.

Onderleggers zijn 70 x 70 x 300 cm A 27,50 incl btw per stuk.

 

Voor advies neem contact met ons op 

 

 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »