Paarden PADDOCK roosters

Zwarte paarden of pony paddock roosters , ideaal voor droge ondergrond.

Iedere paardenbezitter krijgt vroeg of laat te maken met een modderige en verharde ondergrond. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat paarden enorme puntbelasting veroorzaken: veel gewicht op een hoef comprimeert de grond bij iedere stap. Met een volledig verdichte bodem tot gevolg. Daar gaat geen water meer doorheen en ook al het vuil blijft aan de oppervlakte. Zonde, want een levende bodem is perfect in staat om de paddock schoon en droog te houden. Daar komt nog bij dat een harde ondergrond geen enkele schokabsorptie meer heeft en dat is niet goed voor het paardenlijf.

Tot nu toe is de meest toegepaste oplossing het inbrengen van drainage en veel onderhoud door de grond regelmatig los te ploegen. Vaak zijn dit tijdelijke oplossingen: de structuur van de grond gaat kapot en het probleem komt steeds sneller terug.
De oorzaak aanpakken, dat is van belang. Dat doe je door de ondergrond te beschermen. Onze paddockroosters nemen een deel van de belasting weg, zorgen dat paarden niet wegzakken en voorkomen dat de grond verder ineengedrukt wordt. Door een buffer direct onder het rooster, wordt een waterzone gecreëerd waarna het water rustig in het grondwater kan sijpelen. De natuurlijke weg dus.
Vergelijk dit met andere oplossingen, zoals drainage, bestrating, riolering en polyvlokken. Geen van deze systemen pakt de oorzaak aan en geen van deze systemen is natuurlijk.
Onze Paddockroosters zijn gemaakt van afvalplastic .

Met de kunststof roosters van ons legt u een goed gedraineerde bodem aan in stapmolens, paddocks en rijbakken. Door de roosters in bijvoorbeeld een stapmolen te vullen met split en daarop een toplaag zand van circa 3-7 cm te plaatsen, wordt de open structuur van de splitlaag hoog in de bodem behouden. Het water wordt hierdoor snel afgevoerd.
De kunststof roosters komen, in tegenstelling tot wegendoek of anti-worteldoek, niet omhoog, waardoor u een dunnere toplaag aan hoeft te brengen. Een minimale toplaag in combinatie met de roosters zorgt voor minimale hoefslag- of spoorvorming en dus minder onderhoud van uw bodem in de stapmolen. Tevens zorgen de kunststof roosters van ons in stapmolens, paddocks en rijbakken voor minder blessures of slijtage bij uw paard. Uw paard hoeft namelijk niet meer over een te harde of te mulle bodem te lopen.

Bestel eenheid is per m2 , afmeting is 91,2 x 65 x 3,4 cm er gaan 1,79 platen in 1 m2

Grote hoeveelheden op aanvraag.

Ook evt ophalen op afspraak in Hazerswoude dorp

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »