De Beer Barrel

De tonnen die gebruikt worden voor het produceren van een luxueuze Beer Barrel zijn allemaal authentieke gebruikte wijntonnen van 220L of 225L. Deze komen allemaal uit de Bordeaux-streek en worden allemaal ambachtelijk bewerkt.

Lees meer...

Inclusief kuisset, schuif- en steekkoppeling, manometer, bierleidingen

 

Onder de ton zijn 4 wieltjes voorzien. Deze zorgen ervoor dat de ton volledig mobiel is en makkelijk getransporteerd kan worden.

In de eikenhouten bordeauxton zijn 2 deuren voorzien. Achter het klein deurtje kan men de temperatuur van de droogkoeler perfect regelen. Achter de 2 grotere deuren in het midden van de ton is er ruimte voorzien voor een houten constructie, een CO2-fles en een bidon. Op de houten constructie leunt een 20L vat, in de bidon komt met behulp van een plastieken darm al het overtollig bier terecht. De druk van het bier wordt via een drukregelaar op de 2 tapkranen handmatig geregeld.

Bovenaan de ton zorgt een proper afgewerkte doorzichtige siliconelaag ervoor dat geen overtollig bier zomaar in de ton kan lopen. De tonnen worden ook telkens goed afgeschuurd en zowel het eik als de ijzers van de ton worden dubbel vernist vooraleer de Beer Barrel bij klanten wordt afgeleverd.

 

In de eikenhouten ton zit een droogkoeler geïnstalleerd van het gerenomeerde merk Lindr. Deze droogkoeler is ontworpen voor professionele koeling maar is tevens te gebruiken als luxe thuistap. De droogkoeler heeft een koelcapaciteit van 20L tot 30L per uur en werkt op elektriciteit.

Eens aangesloten is de droogkoeler na 10 minuten al klaar om het eerste goed gekoeld biertje te tappen. Door het gebruik van moderne compressors kan het energieverbruik van de droogkoeler naar een minimum gereduceerd worden.

Deze biertap heeft een esthetische uitstraling door zijn roestvrij stalen kappen die tevens ook makkelijk te onderhouden zijn. De ingebouwde droegkoeler voldoet aan de hoogste hygiëne eisen.

 

In de ton zelf is ruimte voorzien voor uitsluitend één 20 litervat. Een houten constructie binnenin de ton, zorgt ervoor dat een vat gemakkelijk aangesloten kan worden op de droogkoeler. De constructie zorgt er tevens ook voor dat het in- en uithalen van een 20 literfust kinderspel wordt.

Vaten van 20L worden steeds populairder omdat deze ergonomisch veel interessanter zijn dan pakweg 30L of 50L vaten. Maar ook vaten van 30L en 50L kunnen aangesloten worden op het systeem. Er kunnen tegelijk 2 vaten op de droogkoeler aangesloten worden want op de ton zelf zijn 2 tapkranen voorzien. Indien u dit wenst kan ook met behulp van een John Guest-sluitstuk, eenzelfde vat uit beide tapkranen stromen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »